ZonnebrandAls u te lang in de zon bent geweest, kunt u een rode pijnlijke huid krijgen.

Het zonlicht is opgebouwd uit een breed spectrum van verschillende golflengtes. Het meeste licht kunnen we waarnemen, met uitzondering van het infrarode licht en het ultraviolette licht. Het ultraviolette licht is betrokken bij bruin worden en verbranden van mensen. Er zijn twee soorten ultraviolet licht die de aarde bereiken: UV-A en UV-B licht.

Als het lichaam wordt blootgesteld aan ultraviolet licht, treden er in de huid veranderingen op die bescherming moeten bieden tegen de zon. De huid wordt dikker en er wordt pigment gevormd waardoor de huid bruin wordt. Dit natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid werkt uitstekend bij geleidelijke blootstelling aan de zon. Wanneer de huid echter plotseling aan grote hoeveelheden UV-A en met name UV-B wordt blootgesteld, schiet de bescherming tekort en treedt zonnebrand op.

Om de natuurlijke bescherming te ondersteunen wordt er veel gebruik gemaakt van zonnecrèmes. Ook hierin denken wij graag mee. Wellicht een idee om een zonnecrème mee te geven zodra de vakantiebonussen worden uitgedeeld.